Leesuitdaging eerste jaar

25 May 2020

Begin september kregen de leerlingen van het eerste jaar een leesuitdaging voorgeschoteld. De vraag was: hoeveel boeken ga je dit jaar lezen? 3, 6, 12 of 24… Hier lees je het antwoord van een fervente lezeres van 1A!

Beste leeftijdsgenoot

Lezen….? Niet iedereen reageert positief op dit woord. Sommigen vinden het saai omdat het te lang duurt eer een boek uit is, anderen zijn er nog niet uit of ze nu realistische, romantische of fantasieverhalen willen lezen. Mij boeien heel wat onderwerpen en al vanaf het vierde leerjaar ben ik een fan van Geronimo Stilton.

Begin september vroeg onze leerkracht Nederlands hoeveel boeken we zouden proberen te lezen dit schooljaar: 3, 6, 12 of 24? Ik ging de uitdaging aan om er 24 te verslinden.

Net voor de lockdown kon ik mijn leerkracht al verrassen door te vertellen dat ik al 26 boeken had gelezen, elke maand ongeveer 4. Missie geslaagd zou je dus denken, maar tijdens de lockdown las ik verder en meer: in maart 15 boeken en in april 11 boeken.

Ondertussen zit ik aan mijn 55ste boek.

Aanraders?

‘De veertiende brief’ van Marc De Bel waar hij vertelt over de zoektocht van het verdwenen paneel van het Lam Gods.          

En ook ‘Koepels’ van M. Aerts raad ik sterk aan als je fan bent van toekomstverhalen. Het gaat over Marni die vragen heeft over wat er zich in de buitenwereld afspeelt, maar niemand wil ze beantwoorden tot ze Vonya leert kennen, een meisje wiens ouders al ooit eens in die buitenwereld hebben vertoefd.

Veel leesplezier!                                        

Naomi Buyle 1A