Warme brieven

14 April 2020

Onze leerlingen van het eerste jaar kregen in deze bijzondere tijden ook een bijzondere schrijfopdracht: een brief bezorgen aan iemand uit een woonzorgcentrum. Hieronder een aantal stukjes uit enkele brieven.

Wetende dat mijn grootouders ver weg zijn (Nederland en Frankrijk) maakt mij wel verdrietig. Over mijn opa en oma's en alle ouderen maak ik me zorgen.

Gelukkig spreek ik ze elke dag en gaat het goed met ze. We kunnen elkaar ook zien via face-time. Dit is een beetje anders dan elkaar echt zien, maar toch ook gezellig.

Als het coronavirus achter de rug is, gaan we als eerste mijn grootouders bezoeken.

Zorg goed voor uzelf en blijf gezond!

Alle goeds en hartelijke groeten

* * *

Wanneer de coronatijd voorbij is,  zal ik een grote feest organiseren met al mijn vrienden. En ook terug mijn activiteiten kunnen doen.

Ik weet wat het is om ver te zijn van mensen die je graag ziet. Daarom denk ik aan alle oude mensen die nu te lijden hebben onder de eenzaamheid.

Elke  avond om 20 uur ga ik de  straat op om de verpleegster te feliciteren voor het werk dat zij verrichten.

Ik denk aan jou!

Veilige groetjes

* * *

De laatste tijd mis ik toch wel veel mensen. Bv mijn grootouders, ik heb die nu al zeker een maand niet kunnen zien. Mijn vrienden mis ik ook natuurlijk, maar gelukkig kunnen we nog skypen :-) 

Hopelijk laten risicopatiënten de moed niet vallen. Het eerste wat ik graag zou doen na deze periode is, naar mijn grootouders gaan, en nog eens afspreken met mijn grote broer en zus.

Hopelijk gaat het met u ook goed. En als u me eens wilt terugschrijven, twijfel dan niet.

* * *

Tijdens deze quarantaine werk ik vooral voor school, ik kijk ook naar toffe series op de televisie en ga soms eens lopen in de tuin met mijn hond, Cookie. Cookie is 1 jaar oud. Ik vind het jammer dat ik mijn vrienden niet meer zie. Soms praten we nog op WhatsApp maar dat is niet genoeg. Door het virus ga ik misschien niet naar Italië gaan, dat is jammer.

Na het coronavirus weet ik nog niet wat ik ga doen, ik denk dat ik eens naar zee ga gaan met mijn familie.

Ik had graag willen leven in jouw tijd, zonder gsm’s, computers en andere apparaten. Mijn oma is 66 jaar, als je het uitrekent weet je dat ze begon te leven in de jaren 50. Het is een heel toffe grootmoeder en ze zou alles doen voor andere mensen.

Ik hoop dat je familie je binnenkort kan bezoeken.               

* * *

In deze tijden probeer ik me zo min mogelijk te vervelen door me bezig te houden met andere dingen. Ik lees nu veel meer dan anders, en heb in maart maar liefst 15 boeken uitgelezen. Dat lijkt misschien veel, maar ik lees redelijk snel en ik heb er plezier in. Ik probeer ook veel te bellen met andere mensen. Zo heb ik al met meerdere vrienden gebeld, ook van mijn vorige school en ben ik aan het afspreken met andere vrienden om eens allemaal samen te bellen. Als ik u een tip kan geven om u bezig te houden dan zeg ik: “Luister veel naar muziek en laat je mee leiden met de muziek”. Bij mij werkt dat altijd om me ietsje beter te voelen.

Maar nu genoeg over mezelf verteld. Wie bent u? Wat doet u in deze tijden?

Ik wens u veel sterkte en ik hoop dat u terugschrijft.

* * *