Uitwisseling Terrassa

17 November 2019

Voor de herfstvakantie ontvingen wij de leerlingen van de Vedruna school uit Terrassa (Barcelona) in het kader van een uitwisselingsproject dat reeds een tiental jaar geleden werd opgestart.

Er wordt in het Engels gecommuniceerd. Het is immers de bedoeling dat de mondelinge taalvaardigheid er op vooruitgaat … practice makes perfect!

Op het programma stonden o.a. een bezoek aan het Europees Parlement, de tentoonstelling Magritte/Dalí, het Horta museum en een bezoek aan Leuven en Brugge met het Historium (interactieve weergave van de gouden eeuw van Brugge).

Het was een leerrijke week op alle vlak. Tijdens deze uitwisselingsweek ondervinden onze leerlingen aan den lijve dat hier vele factoren zoals gastvrijheid, je kunnen inleven in iemands  cultuur en zeker ook de groepscohesie, een heel belangrijke rol spelen.

Bij het afscheid werden vele traantjes weggepinkt! Wij kijken alvast uit naar ons tegenbezoek in mei in Barcelona.

Hieronder een impressie van Laura Remmo, leerlinge Economie-Moderne Talen die aan het uitwisselingsproject deelgenomen heeft:

De voorbije week was voor mij een heel mooie ervaring met toffe en wat minder leuke momenten. De uitwisseling was zeer vermoeiend omdat ik elke dag bezig was, maar het was wel de moeite waard. In het midden van de week kwam er een tweede jongen bij mij thuis met een zeer verschillend karakter van dat van mijn andere partner Dario. De jongens hebben zich zeer goed geïntegreerd in onze familie en met onze vrienden. Zo zijn we samen - buiten de activiteiten van school - ook gaan bowlen en schaatsen. We zijn ook naar Koezio (een avontuurpark) gegaan en gaan feesten met de andere uitwisselingstudenten. Zaterdagavond was ik wel droevig zonder hen in huis. Het was zeer leeg en stil omdat zij wel veel plaats in namen. Binnenkort is het mijn beurt om daar te gaan. Ik kijk er naar uit!