Junior College Taal

12 January 2019

In het kader van de lessen Nederlands, Frans en Engels namen de leerlingen van 6 MT deel aan Junior College Taal van de KU Leuven.

Dit project richt zich tot de leerlingen van de derde graad die een sterke component talen in hun lespakket hebben. Het wil een brug vormen tussen het secundair en taalstudies op academisch niveau.

In een aula van de KU Leuven volgden we drie colleges. Prof. Dr. Kurt Feyaerts toonde ons “met handen en voeten” het belang aan van lichaamstaal bij communicatie. Prof. Dr. Tom Toremans onderhield ons over het actuele thema van de vluchteling in de Literaire Verbeelding. Prof. dr. Heidi Salaets weidde de leerlingen in de wereld van het tolken in.

We lieten de leerlingen op deze manier kennis maken met drie verschillende disciplines: literair-wetenschappelijk onderzoek, taalkundig onderzoek en communicatiewetenschappelijk onderzoek. De leerlingen noteerden als volleerde studenten ijverig, want de volgende dag wachtte hen op school een opdracht over het Junior College.