Unternehmen

Wie hoofdpijn heeft neemt een Aspirine. In de vakantie vertrekt het gezin met de Volkswagen op reis. Veel Duitse bedrijven en producten zijn niet alleen in Duitsland bekend, maar in de hele wereld. Voor veel landen is Duitsland één van de belangrijkste handelspartners.

De leerlingen van 5 economie moderne talen nemen van oktober tot mei deel aan het  project Unternehmen Deutsch dat een brug slaat tussen het onderwerp economie en het Duitse taalonderwijs en waarin het belang van het Duits op de Belgische en internationale arbeidsmarkt wordt verduidelijkt.

In zes lesmodulen komen de leerlingen meer te weten over Duitsland als economische vestigingsplaats. Verder doen de leerlingen een (kleinschalig) onderzoek naar een in België gevestigd Duits bedrijf, gaan er op bezoek en werken in een laatste fase een product of dienst uit dat nuttig kan zijn voor het betrokken bedrijf. Allemaal heel hands-on.

Het  project Unternehmen Deutsch is een aantrekkelijke en uitdagende werkvorm om onze leerlingen nog meer voor Duits te motiveren en tegelijkertijd hun kennis en vaardigheden voor Duits én het vak  economie verder uit te breiden. In die zin is het ook een vakoverschrijdende onderneming, met o.a. een bedrijfsbezoek in België met bemiddeling van het Goethe-Institut.