700euro.jpg

Make-a-Wish: 700 euro
4 december 2017

Dit is hartverwarmend: onder de bezielende leiding van de leerlingenraad, meneer Vanuytsel, mevrouw Somers en mevrouw De Meyere brachten de filmvoorstelling en verkoopacties ten voordele van Make-a-Wish uiteindelijk 700 euro op. Het was een week vol cake en soep en vooral ook een warme week.

Lees meer »


latijn.JPG

Beroemde pleiters uit de Klassieke Oudheid
28 november 2017

In het kader van de lessen Latijn en Grieks lezen de leerlingen van het 6e jaar tijdens dit semester teksten van enkele beroemde pleiters uit de Klassieke Oudheid, te weten Cicero en Demosthenes. Het leek dan ook interessant om deze teksten, zowel qua inhoud, stijl als opbouw eens te toetsen aan hedendaagse pleidooien en redevoeringen.

Lees meer »


odd.JPG

Opendeurdag 2017
21 november 2017

Gezellig veel volk op de opendeurdag van Mater Dei, het afgelopen weekend. Leerlingen en ouders konden via een mooi parcours kennismaken met de troeven van onze school.

Lees meer »


logo.jpg

Inschrijvingsprocedure schooljaar 2018-2019
15 november 2017

Hier vindt u alle informatie over de inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2018-2019.

Lees meer »


unternehmen.JPG

Unternehmen Deutsch: met Duits carriere maken
19 oktober 2017

De leerlingen van 5 economie moderne talen nemen van oktober tot mei deel aan het  project Unternehmen Deutsch dat een brug slaat tussen het onderwerp economie en het Duitse taalonderwijs en waarin het belang van het Duits op de Belgische en internationale arbeidsmarkt wordt verduidelijkt.

Lees meer »