unternehmen.JPG

Unternehmen Deutsch: met Duits carriere maken
19 oktober 2017

De leerlingen van 5 economie moderne talen nemen van oktober tot mei deel aan het  project Unternehmen Deutsch dat een brug slaat tussen het onderwerp economie en het Duitse taalonderwijs en waarin het belang van het Duits op de Belgische en internationale arbeidsmarkt wordt verduidelijkt.

Lees meer »


youca.JPG

Youth for Change and Action
19 oktober 2017

Werken aan een duurzame, rechtvaardige en solidaire samenleving – dat is het idee achter YOUCA, Youth for Change and Action – de vroegere Zuiddag. Mater Dei deed zoals elk jaar massaal mee en dat bracht onze leerlingen van het zesde jaar bij verschillende interessante werknemers, zoals bij Cultuurconnect, een labo voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra.

Lees meer »


rotterdam.jpg

Tweedaagse uitstap Den Haag en Rotterdam
19 oktober 2017

De leerlingen van het tweede jaar trokken voor twee dagen naar Den Haag en Rotterdam. Op het programma stonden onder meer verschillende workshops in het Sciene Center van TU Delft (robots programmeren en een racket afschieten), een stadswandeling in Den Haag en Futureland, de Kubuswoningen, de Markthal, het Eschermuseum en het Mauritshuis van Rotterdam.

Lees meer »


logo.jpg

Informatieavond over het hoger onderwijs
3 oktober 2017

Een drukte van jewelste in de eetzaal van Mater Dei voor de informatieavond over het hoger onderwijs. Twee deskundigen van de KU Leuven en Odisee gaven onze zesdejaars uitleg over onder meer de bachelor-masterstructuur, de studiepunten en het leerkrediet. Ook kregen ze tips over hoe succesvol te studeren in het hoger onderwijs. Nuttige informatie die over enkele maanden zeker van pas zal komen!

Lees meer »


IMG_20170928_112751.jpg

Derdejaars op groepsvormingsdag
2 oktober 2017

Afgelopen donderdag gingen de derdejaars op groepsvormingsdag naar Comblain-La-Tour in de provincie Luik. Na een death ride, een initiatie rotsklimmen en andere activiteiten waren zij al snel op de hoogte – pun intended – van het verschijnsel doodsangst. Dankzij de professionele begeleiding van de monitoren en de alomtegenwoordige veiligheidskabels vielen er gelukkig geen slachtoffers.

Lees meer »